Reis naar het westen

Dag 1: 17 juli, Dag 2: 18 juli, Dag 3: 19 juli, Dag 4: 20 juli, Dag 5: 21 juli
Dag 6: 22 juli, Dag 7: 23 juli, Dag 8: 24 juli, Dag 9: 25 juli, Dag 10: 26 juli
Dag 11 en 12: 27 en 28 juli

In december vorig jaar hebben Yao en ik zijn auto naar Chengdu in de provincie gereden in verband met zijn werkzaamheden daar. In de zomer van 2010 hebben we de auto - met een hele flinke omweg - weer terug gereden naar Beijing.

Deze reis bracht ons door Tibetaanse gebieden in het district Aba in de provincie Sichuan en in de nog westelijkere gelegen provincie Qinghai. We kwamen bij het enorm grote maar ook immens toeristische Meer van Qinghai, reden over slechts door Tibetaanse nomaden en duizenden yaks en schapen bevolkte hooglanden, volgden een eind de Gele Rivier, kwamen aan de rand van het niemandsland van Kekexili (Hoh Xil Natuurreservaat, vlakbij Tibet) en reden vervolgens via de woestijn naar Dunhuang in de provincie Gansu en vandaaruit via de provincies Ningxia en Binnen-Mongolië terug naar Beijing.

We hebben in totaal - ik durf het bijna niet te zeggen - ruim 5.000 kilometer afgelegd. Altijd was er weer een verdere horizon die lonkte en we gingen door tot er echt geen tijd meer was en we wel terug móesten. Soms reden we met 120 km/per uur over bijna uitgestorven snelwegen. Maar vaker hotsten en botsten we over binnendoorweggetjes, waar we meestal niet meer haalden dan twintig kilometer in een uur.

Het was heel bijzonder. Op deze site kun je het verslag van de reis lezen. Om te beginnen alvast wat foto's voor een allereerste indruk.

Dag 1: 17 juli, Dag 2: 18 juli, Dag 3: 19 juli, Dag 4: 20 juli, Dag 5: 21 juli
Dag 6: 22 juli, Dag 7: 23 juli, Dag 8: 24 juli, Dag 9: 25 juli, Dag 10: 26 juli
Dag 11 en 12: 27 en 28 juli


Bovenstaand artikel is geschreven door Inge Jansen, Chinadeskundige en schrijfster van onder andere de Dominicus-gidsen China, Shanghai en Beijing . Op haar blog schrijft ze over China.

Via haar bedrijf Mingbai (wat 'begrijpen' in het Chinees betekent) geeft zij informatie over China. Haar expertise bevindt zich op het snijvlak van Chinese cultuur & samenleving, geschiedenis en toerisme.

Zij schrijft voor verschillende media, geeft lezingen en rondleidingen en verzorgt cursussen en workshops.

www.mingbai.nl/weblog
Meer verhalen uit de weblog