8 juli 2011: Omzwervingen in Zuid-China

Vissers halen hun netten binnen bij de Baai van Sany.

Nieuwsflash! De nieuwste editie van de Dominicus Reisgids China (november 2012) is uit en weer te bestellen bij o.a. Bol.com!

In juni waren we 2,5 week in Zuid-China. Eerst in de provincie Fujian, waar we Xiamen, de bijzondere hakkahuizen en het natuurgebied van Wuyi Shan bezochten. Daarna naar Hainan, waar we met een huurauto langs de oostkust hebben gereden van Haikou naar Sanya.

We hebben weer veel gezien en geleerd en ik heb vooral ook weer veel nieuw materiaal voor mijn Chinagids kunnen verzamelen.

Alle verhalen die ik tijdens deze reis op de weblog heb geplaatst, staan nu op deze pagina bij elkaar. En mocht je eens wat willen vragen over dit gebied, dat kan altijd natuurlijk! Ga daarvoor naar de contactpagina op deze website.

10 juni 2011: Xiamen, eerste kennismaking met Gulangyu.
11 juni 2011: Fietsen tijdens een orkaan(tje).
14 juni 2011: De lemen Hakkahuizen van Fujian.
17 juni 2011: Twee dagen in Wuyi Shan.
22 juni 2011: Langs de oostkust van Hainan.
23 juni 2011: Sanya, het zuidelijkste puntje van Hainan.
24 juni 2011: Het tropisch regenwoud van Wuzhishan, Hainan.
25 juni 2011: Baai van Yalong en Tianya Haijiao.


Bovenstaand artikel is geschreven door Inge Jansen, Chinadeskundige en schrijfster van onder andere de Dominicus-gidsen China, Shanghai en Beijing . Op haar blog schrijft ze over China.

Via haar bedrijf Mingbai (wat 'begrijpen' in het Chinees betekent) geeft zij informatie over China. Haar expertise bevindt zich op het snijvlak van Chinese cultuur & samenleving, geschiedenis en toerisme.

Zij schrijft voor verschillende media, geeft lezingen en rondleidingen en verzorgt cursussen en workshops.

www.mingbai.nl/weblog
Meer verhalen uit de weblog